Welkom Steven van Weyenberg en dankjewel Stientje van Veldhoven

Gepubliceerd 23 augustus 2021

Als staatssecretaris bedacht en initieerde Stientje van Veldhoven het Schone Lucht Akkoord. Sinds 20 juli 2021 is Van Veldhoven geen staatssecretaris meer. Zij is per 1 september directeur Europa bij het World Resources Instituut. We willen haar bedanken voor haar tomeloze inzet voor een gezondere lucht in Nederland en al het werk dat ze met het Schone Lucht Akkoord heeft verzet.

Luchtkwaliteit verbeteren

De luchtkwaliteit in Nederland permanent verbeteren, niet om aan normen te voldoen, maar om de gezondheid van Nederlanders te verbeteren. Niet een klein beetje, maar 50 procent gezondheidswinst door schone lucht in 2030 ten opzichte van 2016. Deze doelen en het akkoord daarvoor, waarbij inmiddels 81 gemeenten en alle provincies zijn aangesloten, zijn een belangrijke nalatenschap van Stientje van Veldhoven.

Steven van Weyenberg nieuwe Staatssecretaris

Steven van Weyenberg is de opvolger van Van Veldhoven. Van Weyenberg zit sinds 2012 in de Tweede Kamer namens D66 en is op 10 augustus 2021 door de Koning beëdigd. Tijdens de kennismaking van het departement van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met de nieuwe demissionair staatssecretaris liet Van Weyenberg weten een grote betrokkenheid met onderwerpen als milieu en klimaat te hebben. Hij noemde ook het Schone Lucht Akkoord, een programma waar al veel is bereikt, maar waar ook nog veel werk te doen is. We heten Van Weyenberg graag welkom en wensen hem veel succes.


Steven van Weyenberg

Steven_van_Weyenberg