Samenwerkruimte voor deelnemers Schone Lucht Akkoord

Gepubliceerd 24 augustus 2022

Op de website van het Schone Lucht Akkoord (SLA) staat veel informatie, bijvoorbeeld over het akkoord zelf en de gestelde doelen. Naast de openbare website is er voor SLA-deelnemers ook een speciale samenwerkruimte. Dit is een besloten én beveiligde website, waar alléén SLA-deelnemers toegang voor krijgen. U kunt hier kennis, informatie, producten en ervaringen met elkaar uitwisselen.

Elke SLA-deelnemer kan op de samenwerkruimte zelf documenten en producten plaatsen. Zo maken we samenwerking binnen een themagroep eenvoudiger. In de online samenwerkruimte vindt u ook de verslagen terug van bijeenkomsten van de verschillende themagroepen.

Vraag toegang aan

Als (nieuwe) SLA-deelnemer kunt u toegang aanvragen tot de online omgeving. Na registratie ontvangt u een welkomstmail met daarin alle informatie om veilig in te loggen in de besloten omgeving. Nadat u bent ingelogd, komt u op uw persoonlijke startpagina. Hier vindt u een overzicht van de nieuwste kennisproducten, intern nieuws en landelijke bijeenkomsten. In de rubriek ‘Praat mee’ kunt u uw visie en vragen kwijt over een bepaald thema. Een overzicht van álle bijeenkomsten en geplande overleggen van themagroepen staat onder het tabblad Actueel – Agenda.

Ieder thema een eigen pagina

Ieder thema van het Schone Lucht Akkoord heeft een aparte pagina binnen de samenwerkomgeving. Ook daar ziet u weer een overzicht van de laatste berichten en documenten, maar u vindt er ook de thema-agenda en de contactgegevens van de zogenaamde Thematrekkers. Zijn er lopende pilots, dan zijn die ook op de themapagina terug te vinden. De themagroepen gebruiken de themapagina’s om te werken aan een gezamenlijke invulling van de vaste en aanvullende maatregelen. Ze maken daarvoor bijvoorbeeld handreikingen en schrijven voorstellen.

Actuele kaart met deelnemers

Zodra een document of product van een themagroep definitief klaar is, komt die in de map Producten (documenten en beeldbank) terecht. Hier staan ook foto’s en afbeeldingen, zoals een actuele kaart van Nederland met alle SLA-deelnemers (provincies en gemeenten). De opgeleverde eindproducten van de themagroepen delen we ook op de openbare SLA-website. Zo kunnen ook andere partijen hier hun voordeel mee doen.

Leden makkelijk bereikbaar

Onder het tabblad Leden staat een overzicht van alle leden van de samenwerkruimte. U zoekt eenvoudig op naam of organisatie, waarna u ze kunt benaderen voor aanvullende informatie of vragen naar ervaringen. De overlegstructuur van de aansturing van het SLA-programma staat onder het tabblad Overleggen (Stuurgroep en werkgroep).

Volg uw thema

Bent u geïnteresseerd in een specifiek thema (of meerdere)? Door op de button ‘Volgen’ - rechtsboven op iedere subpagina van een themapagina - te klikken, krijgt u een melding per mail zodra een nieuw document is geplaatst. De subpagina’s die u kunt volgen vindt u in de kolom links per thema. Alle informatie in de samenwerkruimte is te gebruiken voor én door de SLA-deelnemers.

Door op ‘Blijf 30 dagen ingelogd’ te klikken op het inlogscherm kunt u gemakkelijker in de beveiligde samenwerkruimte terechtkomen. Voor vragen over de samenwerkruimte mail naar:  samenwerken.schoneluchtakkoord@rws.nl.