Subsidies Europese Unie

De Europese Unie (EU) biedt subsidies, programma's en fondsen om Nederlandse projecten te ondersteunen. Deze financiële ondersteuning kan worden ingezet voor Nederlandse luchtkwaliteitsprojecten.

Op de website van de Europese Commissie staat een overzicht van alle Europese financierings- en aanbestedingsmogelijkheden. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is betrokken bij een aantal Europese subsidies en kan ondersteunen bij het indienen van een aanvraag. De EU-fondsenwijzer helpt met het vinden van geschikte Europese fondsen en subsidies.

Er zijn veel projecten die medegefinancierd worden door de Europese Unie. Het platform Europa om de Hoek biedt een overzicht van beschikbare fondsen en een lijst met praktijkvoorbeelden.

Het aanvragen van een Europese subsidie is niet eenvoudig. In het artikel Europese subsidie aanvragen vraagt veel werk aan de voorkant van iBestuur worden een aantal tips gegeven. De belangrijkste boodschap is: denk groot bij het aanvragen van Europese subsidies.