Europese Commissie verzamelt input voor nieuwe regels luchtkwaliteit

Gepubliceerd 21 oktober 2021

De Europese Commissie wil graag de mening horen van burgers, bedrijven (decentrale) overheden, organisaties en onderzoeksinstellingen die actief zijn op het gebied van gezondheid of luchtkwaliteit. Zij kunnen via een openbare consultatie hun input geven over het gewenste EU-beleid voor schone lucht.

De Europese Commissie wil de EU-regelgeving voor schone lucht herzien om deze beter af te stemmen op de allernieuwste aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit gebeurt in het kader van de Europese Green Deal. Ook wil ze in de nieuwe regels de conclusies van de vorig jaar uitgevoerde evaluatie (‘fitness check’) meenemen.

Openbare consultatie

Op 23 september 2021opende de Europese Commissie een openbare consultatie. Deze raadpleging loopt tot en met 16 december 2021. Een bijdrage leveren kan via de website van de Europese Commissie over herziening van de EU-regels voor luchtkwaliteit. De verwachting is dat de Europese Commissie in het derde kwartaal van 2022 het voorstel voor herziening van de regels publiceert.