Terugblik webinar regionaal samenwerken voor schonere lucht

Gepubliceerd 15 december 2023

Hoe kunt u regionale samenwerking aanpakken onder het Schone Lucht Akkoord? Dit is iets wat duidelijk werd tijdens de webinar op 4 december, georganiseerd voor het Schone Lucht Akkoord, door Berenschot samen met de provincie Noord-Brabant. De essentie? Leer vooral veel van elkaar, gebruik de informatie die er al ligt en maak gebruik van de extra’s die het Schone Lucht Akkoord biedt.

Op 4 december 2023 organiseerde Berenschot in samenwerking met de provincie Noord-Brabant een webinar 'Regionaal samenwerken voor schonere lucht'. We mochten meer dan 90 deelnemers verwelkomen, wat resulteerde in een inspirerende middag.

Stappen nemen

Het Webinar belichtte de stappen die provincies, regio's en gemeenten kunnen nemen om de samenwerking in hun gebied te versterken. De focus lag specifiek op het succesvolle model dat is toegepast in de provincie Noord-Brabant. Jacqueline Heerkens (provincie Noord-Brabant) legde uit waarom de provincie zo actief de regionale samenwerking binnen het Schone Lucht Akkoord faciliteert. Eva de Ruiter en Marijke Laarman van Berenschot deelden inzichten over het proces en de toegepaste analyse.

Aanpak Noord-Brabant als voorbeeld

De aanpak van Noord-Brabant is een mooi voorbeeld voor andere provincies, regio's en gemeenten, zelfs voor die gemeenten die nog niet zijn toegetreden tot het Schone Lucht Akkoord. Dit webinar bood nieuwe inspiratie voor provinciale en gemeentelijke ambtenaren om de regionale samenwerking te versterken en daarmee aan de slag te gaan.

De opname staat op de samenwerkruimte (inlog nodig). Voor vragen kunt u  contact opnemen met JHeerkens@brabant.nl of e.deruiter@berenschot.nl

Bekijk ook de documenten van de samenwerking SLA Noord-Brabant.