Vul de enquête over citizen science en jongerenparticipatie in!

Gepubliceerd 2 juni 2021

Halverwege de maand mei stuurde het team van SLA een enquête mee in de nieuwsbrief over jongerenparticipatie en citizen science. Deze enquête is speciaal voor deelnemers aan het SLA en kan nog worden ingevuld tot 8 juni 2021. Dus heb je de enquête nog niet ingevuld? Doe dat dan alsnog!

Fijnstofcampagne scholieren

GLOBE Nederland (stichting van onder meer RIVM, KNMI en diverse universiteiten) heeft het afgelopen jaar pilots uitgevoerd en organiseert momenteel een landelijke fijnstofcampagne die scholieren warm maakt voor schone lucht. Scholieren die deelnemen, meten onder meer de luchtkwaliteit met een speciale sensorkit, die data automatisch doorgeeft aan het RIVM.

Lokale projecten

GLOBE organiseert campagnes onder meer samen met gemeente Rotterdam, provincie Zeeland en provincie Utrecht. Nieuwsgierig naar wat dat oplevert? Bekijk de presentatie van leerlingen over de snuffelfiets aan de gedeputeerde van provincie Utrecht en wethouders van Houten en Nieuwegein.

Meedoen met enquête

We zijn benieuwd hoe uw gemeente of provincie jongerenparticipatie en citizen science invult. En of u behoefte heeft aan ondersteuning bij het opzetten van een lokale campagne om jongeren op een dynamische en effectieve manier te betrekken bij schone lucht.