Nieuwsbrief nummer 13

De website is vernieuwd. Achter de schermen is deze zomer hard gewerkt aan een overzichtelijke website die het makkelijker maakt informatie te delen. Kennis ontwikkelen en delen is op dit moment een van de belangrijkste aspecten van het SLA. Daarom zijn deze zomer verschillende kennisevenementen voorbereid. De eerste zijn al in september.
De Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens heeft een nieuwe functie en verlaat de stuurgroep. Ze laat nog een keer van zich horen over het Schone Lucht Akkoord. Deze zomer wisselden we ook van staatssecretaris.
Ondertussen komen er nog steeds gemeenten bij, Best en Eersel bijvoorbeeld. En de provincie Limburg is ook aangesloten, zodat nu alle provincies deelnemen.

Vertrek Harriët Tiemens uit stuurgroep

Harriet_Tiemens_Fotograaf-bart-van-dieken

Harriët Tiemens is vanaf 1 september directeur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en ze neemt afscheid als wethouder voor onder meer duurzaamheid en mobiliteit in Nijmegen. Ook komt daarmee een eind aan haar lidmaatschap van de Stuurgroep van het Schone Lucht Akkoord.

Welkom Steven van Weyenberg en dankjewel Stientje van Veldhoven

steven_van_weyenberg

Het Schone Lucht Akkoord en de gezondheidsdoelstelling die daarin is geformuleerd zijn te danken aan de tomeloze inzet van Stientje van Veldhoven. Zij heeft afscheid genomen als staatssecretaris. Steven van Weyenberg volgt haar op.

Website en samenwerkruimte vernieuwd

De vernieuwde website geeft de themagroepen een duidelijke plek. De samenwerkruimte is opgeschoond.

Gemeenten Best en Eersel aangesloten bij SLA

Met de ligging vlakbij Eindhoven Airport, in een oksel van snelwegen en onder de rook van Duitsland, kampt Best met een opeenstapeling van bronnen die de luchtkwaliteit beïnvloeden. Ook in Eersel spelen verschillende bronnen een rol. Reden voor deze gemeenten om zich aan te sluiten bij het Schone Lucht Akkoord. Ze willen inspiratie opdoen voor een effectieve aanpak van de luchtkwaliteit. 'Je hoeft niet alles zelf te verzinnen.'

Bijeenkomsten

Er komen verschillende kennisevents aan.