Webinar decentrale uitvoeringsplannen 2024

Gepubliceerd 23 januari 2024

Op 8 januari 2024 vond een webinar plaats over decentrale uitvoeringsplannen. Het invullen van de uitvoeringsplannen moet vóór 1 maart 2024 gebeuren.

Webinar decentrale uitvoeringsplannen 2024

Het webinar op 8 januari 2024 over decentrale uitvoeringsplannen werd goed bezocht. Deelnemers deden actief mee, stelden vragen en kwamen meer te weten over het invullen van de uitvoeringsplannen, dat vóór 1 maart 2024 moet gebeuren.

Tijdens het webinar gaven Anique Sanders (Rijkswaterstaat) en Ward Stevens (gemeente Venlo) presentaties over het invullen van en ervaringen met de uitvoeringsplannen.

Uitvoeringsplannen zijn van belang om de voortgang van het Schone Lucht Akkoord (SLA) blijvend te monitoren. Ze worden gebruikt voor de doorrekening van de gezondheidswinst van het SLA.

Uitvoeringsplannen inleveren voor 1 maart

Volgend jaar is er weer een doorrekening van de gezondheidswinst van het SLA. Jaarlijks worden de uitvoeringsplannen gebruikt om het dashboard in te vullen. Zo kunnen overheden van elkaar leren: hoe maatregelen op te pakken?

De deadline voor het invullen van de uitvoeringsplannen is 1 maart 2024. Gebruik daarvoor het format 2024. Dit format en de handleiding voor het invullen zijn te vinden op de themapagina Monitoring.

Stuur het ingevulde bestand naar: samenwerken.schoneluchtakkoord@rws.nl.