Nieuws Schone Lucht Akkoord
Leerlingen van middelbare scholen kunnen vanaf dit jaar in het hele land fijnstof gaan meten met een educatief project van GLOBE. Twee vliegen in één klap: zo raken jongeren betrokken bij hun omgeving én komen er extra lokale gegevens beschikbaar over de luchtkwaliteit.
Nog eens 12 gemeenten en de provincie Groningen committeerden zich 8 juli officieel aan de doelen van het Schone Lucht Akkoord (SLA). Daarmee staat de teller nu op 59 ondertekenaars die zich inzetten voor schonere lucht.
Margret Groot (Rijkswaterstaat) is medeverantwoordelijk voor het thema Industrie van het Schone Lucht Akkoord. Via de lijn van de vergunningen én de Rijksregels maakt ze samen met de sector stappen op weg naar een betere luchtkwaliteit. Praktisch en direct toepasbaar.
‘Ik ben onder de indruk van het enthousiasme waarmee de ondertekenaars van het Schone Lucht Akkoord aan de slag zijn gegaan.’ Aan het woord is Karin Blaauw, projectleider van het Akkoord. Vol energie zet ze samen met haar team en alle ondertekenaars dit jaar de plannen in de steigers. Doel is nu om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de uitvoering van de afspraken uit het akkoord.
Sinds de grote ondertekening op 13 februari jl. hebben verschillende gemeenten zich bij het Schone Lucht Akkoord aangesloten. U kunt de ontwikkelingen rondom het akkoord lezen in het eerste digitale magazine.
In de brochure van het Schone Lucht Akkoord staat uitgelegd waarom dit akkoord zo belangrijk is en wat er met het akkoord beoogd wordt.
Wilt u samen met tientallen collega overheden werken aan het Schone Lucht Akkoord? U kunt nog altijd aansluiten. Lees er hier meer over en laat u desgewenst bijpraten.
In 2030 50% gezondheidswinst door schonere lucht ten opzichte van 2016. Die afspraak tekent minister van Veldhoven (Milieu en Wonen) vandaag in Utrecht met 36 gemeenten en negen provincies. Dit Schone Lucht Akkoord betekent dat mensen langer en gezonder leven.