Wijkgerichte aanpak - terugkoppeling

U kunt er als gemeente voor kiezen om aan de inwoners van een wijk een terugkoppeling te geven van de uitgevoerde acties:

  • de gesprekken die er geweest zijn met bewoners
  • de controles die toezichthouders hebben uitgevoerd op de bouwtechnische eisen

Dit kan bijvoorbeeld door een kaart aan alle bewoners  te sturen.

Voorbeeld terugkoppeling

Voorkant kaart

Beste bewoner van [naam van de wijk],

Eind vorig jaar zijn we in uw wijk geweest om de rookafvoeren van houtkachels en haarden te controleren. We bezochten adressen waar de rookafvoer op het eerste oog niet helemaal leek te voldoen aan de bouwtechnische eisen.

Voor iedereen waar we langs zijn geweest: bedankt voor uw medewerking!

We gaven tips en hopen dat dit leidt tot minder overlast

Met alle bewoners met een rookkanaal bespraken we hoe de kachel het beste aangemaakt kan worden. Iedereen kent nu de tips en weet ook hoe ze het beste kunnen worden nageleefd. Iedereen wil graag rekening houden met de buren bij het stoken, maar hield nog niet altijd rekening met het weer. Bij windsnelheden lager dan windkracht 3 en bij mistig weer blijft rook lang hangen en geeft het stoken eerder overlast. Hebt u een houtkachel of haard, doet u voor de kachel aangaat dan de weercheck? Dat kan bijvoorbeeld via https://www.atlasleefomgeving.nl/stookwijzer.

Alle gecontroleerde rookgaskanalen (schoorstenen) voldeden aan de regels. Ook werd op alle adressen schoon en droog hout gestookt. Op de achterzijde van deze kaart hebben we alle tips nogmaals voor u op een rijtje gezet.

We zijn benieuwd naar uw ervaringen

Natuurlijk hopen we dat onze aanpak het juiste effect heeft en dat iedereen de stooktips hanteert bij het genieten van het haardvuur. Ervaart u overlast of wilt u reageren, belt u dan met [telefoonnummer van gemeente].

Achterkant kaart

Kaart terugkoppeling achterkant
Kaart terugkoppeling acties gemeente