Aansluiten bij het Schone Lucht Akkoord

Als partner van het SLA kunt u deelnemen aan sessies en pilots en bent u zichtbaar actief aan de slag voor een gezondere leefomgeving. U maakt deel uit van een enthousiast team dat met veel energie werkt aan de doelstellingen van het Schone Lucht Akkoord.

Doe mee met het Schone Lucht Akkoord

Lees wat de voordelen zijn om mee te doen met het Schone Lucht Akkoord. Of bekijk een aantal lokale beleidsdocumenten en interviews met deelnemers.

U kunt ook de uitnodiging om deel te nemen (pdf, 451 kB) aan het Schone Lucht Akkoord uit 2020 downloaden met meer achtergrondinformatie.

Uw vragen of belangstelling kunt u kenbaar maken bij het Schone Lucht Akkoord team.

Ondertekenen van het SLA

Met het ondertekenen van het Schone Lucht Akkoord krijgt uw gemeente ondersteuning bij het opstellen van uitvoeringsplannen en agenda’s. Ook wordt u betrokken bij het monitoren van de maatregelen en bij uitwisseling van kennis en best practices en innovatieve pilots. Kennisinstellingen zoals het RIVM en TNO zijn betrokken in het SLA. Er is budget aanwezig om specifieke maatregelen en/of acties te kunnen uitvoeren en/of te ontwikkelen.

Schone en gezonde lucht is iets dat ons allemaal aangaat. Ook in plaatsen met een relatief schone lucht gaan we ons inzetten om de lucht nog schoner te krijgen.

De nieuwe toetreders krijgen hun officiële status toegekend door staatsecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer weten over het Schone Lucht Akkoord?

Wilt u meer weten over het Schone Lucht Akkoord en hoe u kunt aansluiten? Stuur dan een e-mail naar schoneluchtakkoord@minienw.nl. Een van de leden van het projectteam neemt dan contact met u op.